Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura (SKES) ry järjestää yhdessä Savela-seura ry:n kanssa Savelassa virtaavalla Longinojalla kunnostustalkoot sunnuntaina 1.10.17. klo 10.00 alkaen. Longinoja on SKES:n pitkäaikaisin kunnostuskohde.

Talkoiden tavoitteena on palauttaa oja takaisin solisevaksi puroksi lisäämällä kiviainesta puroon kalojen ja ihmisten iloksi. Talkoissa puhdistetaan myös aikaisempien vuosien kutusoraikot valmiiksi odottamaan puhtaina taimenten syksyisiä kutukarkeloita. Helsingin kaupungin rakennusvirasto on järjestänyt kiviainesta kunnostusurakkaa varten purolle.

Talkooalue sijaitsee Savelan alueella lähellä Vantaanjokea. Autolla tulevien kannattaa suunnistaa Helsingin yhteiskoulun parkkipaikalle osoitteeseen Lucina Hagmanin kuja 4. Perille pääsee kävelemällä puroa alavirtaa n. 400 m.

Parkkipaikkoja löytyy myös Savelantien sekä Ratavallintien varrelta. Paikalle pääsee myös julkisilla. Tulemalla junalla Pukinmäen asemalle tai busseilla 69, 70, 71, ja 553K pääset lähelle talkoopaikkaa.

Sopiva talkoovarustus on säänmukainen vaatetus sekä reipas talkoohenki! Lisäksi mukaan voi ottaa oman lapion, rautakangen, talikon, kottikärryt taikka taljan.
Talkoolaisia ei ole vakuutettu järjestäjien toimesta. Talkoolaisille tarjotaan grilliruokaa sekä pannukahvit. Ruoat tarjoaa Skes ry yhdessä SeaGood Oy Fort Delin ja Vaasanin kanssa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Juha Saloselta sähköpostitse (juha.salonen@skes.fi) tai Matti Saloselta puhelimitse (050 359 0414). Mukaan pääsee myös ilmoittautumalla Facebook -tapahtumaan tai kommentoimalla sivun kommentit -osioon.

Talkookohta: http://kansalaisen.karttapaikka.fi/linkki?scale=4000&text=tapaamispaikka&srs=EPSG%3A3067&y=6679728&x=388938&lang=fi

Tervetuloa!

Tule mukaan tekemään Savelan Koirapuistonkoskesta entistä parampi elin -ja lisääntymisalue purossa eläville ja sinne nouseville taimenille.

Juha Salonen, Puroaktiivi, Skes ry

Savelan Koirapuistonkosken ongelmana on alueen mataluus. Erityisesti kesäaikaan alue kasvaa umpeen korpikaislaa. Talkoiden tavoitteena on kynnystää ja samalla voimistaa kosken virtaamaa ja näin vähentää kiintoaineksen jäämista virtakohtaan kasvien kasvualustaksi.

Kosken pinta-alaa saadaan pidennettyä alaosan kiveämisella ja soraistuksella. Alaosassa on nyt vain yksi hienojakoisesta sorasta koostuva kutualue, jossa taimenet  kuitenkin kutevat satunnaisesti.