JOUKKOVOIMAA PUROJEN PUOLESTA!

Olet yksi monista silmistämme, nenistämme ja korvistamme puroluonnossa silloin kun liikut luonnossa.
Purokummina toimiminen ei sido sinua mihinkään,  olet kummi juuri silloin kun se sinulle sopii.

Kuva: Juha Salonen

LONGINOJAN PUROAKTIIVIT PURON JA LUONNON ÄÄNI

Puroaktiivit järjestävät Longinojalla toimintaa ja tapahtumia, osallistuvat alueen kehittämiseen sekä varmistavat paikkojen kunnossa pysymisen Longinojan varrella. Meidän kautta pystyt järjestämään opastetun luontoretken Longinojalle ja me pystymme tarjoamaan avotulen luomat mahdollisuudet retkelle. Ole rohkeasti yhteydessä ja järjestetään ikimuistoinen luontoretki keskellä Helsinkiä.

TUTUSTU PUROAKTIIVEIHIN

Kuva: Juha Salonen

TARKKAILTAVAA YMPÄRI VUODEN

Päästöt, salakalastus tai muu epämääräiset  puroluontoa  haittaavat asiat on tärkeä saada mahdollisimman  nopeasti oikeiden  tahojen tietoon!

Myös upeat luontohavainnot on kertomisen arvoisia. Mandariinisorsa, koskikara, nousutaimen ja monet muut upeat hetket ovat jakamisen arvoisia.

LUONNON VUOSI PUROLLA

Kuva: Henrik Kettunen / Vaelluskala ry

NOPEA REAGOINTI VOI ESTÄÄ SUURET TUHOT!

Kaupunkipurot ja vesistöt ovat erityisen herkkiä tuhoutumiselle. Valitettavasti esimerkiksi nimeään upeampi Mätäjoki koki karun kohtalon kun Teknoksesta pääsi viemäreiden kautta kemikaalia jokeen tehden tuhoa puron ekosysteemille. Tämäkin ekokatastrofi havaittiin luontoihmisten ansiosta.

Tule Purokummiksi ja anna hetki luonnolle!

LUE LISÄÄ

Kuva: Longinojan ystävä

TIEDÄTKÖ MITEN TOIMIA ERI PÄÄSTÖTILANTEISSA?

Kaupunkivesistöjen suurin uhka on ihminen ja erinlaiset päästöt. Jätevesi, öljy tai muut epämääräiset päästöt voivat olla puron eliöstölle hengenvaaarallisia.

Olemme keränneet ohjeet kuinka toimia yleisimpien päästöjen kohdalla. Yhdessä ME muodostamme hälytys -ja tiedotusjärjestelmän joka on lähes aina läsnä.

LUE OHJEET

Kuva: Juha Salonen

HAVAITSIKO ILKIVALTAA TAI ONKO PAIKKOJA SOTKETTU?

Longinojan puroaktiivit saavat ilmoituksia sotketuista luontopolun opastauluista Facebookin tai puskaradion kautta. Meillä puroaktiiveilla on Pukinmäen kiinteistöhuollon lahjoittamat puhdistusaineet ja me putsaavat sotkenut taulut usein muutaman tunnin sisään ilmoituksen saamisesta.

Kuva: Henrik Kettunen / Vaelluskala ry

RYHDY HELSINGIN PUISTOKUMMIKSI

Puistokummitoiminta on Helsingin kaupungin järjestämää vapaaehtoistyötä. Puistokummit toimivat Helsingin yleisillä viheralueilla vapaaehtoisesti ympäristön viihtyvyyden ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi mm. roskia keräämällä.

Puistokummit ovat vakuutettu Helsingin kaupungin puolesta ryhmätapaturmavakuutuksella vapaaehtoistoiminnan aikana 80 ikävuoteen saakka.

LUE LISÄÄ