LONGINOJAN LAJISTO

Longinojan ja sen varsien luonto tarjoaa monipuolisen kaupunkiluonnon joka kätkee sisälleen monipuolisen lajiston eläin, kala, kasvi -ja hyönteiskuntaan. Tiesitkö, että puron valuma-alueella elää liito-oravia, valkoselkätikkoja tai kauriita?

Koillis-Helsingin luontokeidas yllättää monipuolisella lajistollaan. 

Tervetuloa tutustumaan Longinojan ja sen lähialueiden lajistoon. Lajilistan kokoaminen on valtava projekti, koska lajeja on satoja. Lista päivittyy hiljalleen ja tavoitteena on kerätä yleisimmät lajit listalle.

Osion valokuvista saamme kiittää mm. seuraavia luontokuvaajia: Maaret Ahlsved, Miikka Pulliainen, Mikko Joensivu, Mika Järvinen, Pekka TuuriRisto Alftan ja monia muita!

Juha Salonen

Tavi (Anas crecca)

Tavi (Anas crecca) Kuva: Ajankohta: Paikka: Etualalla naaras tavi ja taustalla sinisorsa naaras. Huomaa lintujen kokoero. Kuva: Maaret Ahlsved Koiras tavi. Kuva: [...]

Kanahaukka (Accipiter gentilis)

Kanahaukka (Accipiter gentilis) Kaupunkikanahaukka on ilmiönä mielenkiintoinen ja ajankohtainen, eräänlaisena ympäristöpakolaisena kaupunkiin tulleena kärsii kanahaukka kanta lievää taantumaa. Tutkijoiden piirissä keskustellaankin että onko kaupunkikanahaukka ekologisesti [...]