Me olemme purolla teitä varten!

 Meidän kasvava joukkomme turvaa taimenten elinolot, kertoo ensimmäisenä mitä purolla tapahtuu ja on läsnä purolla. Meitä kaikkia yhdistää rakkaus Longinojaan, luontoon ja puro on meidät saattanut yhteen.

Haluatko opastetulle puroretkelle Longinojalle?

Ole rohkeasti yhteydessä puroaktiivi Toni Randeeniin sähköpostitse tai Facebookissa niin räätälöidään paketti joka sopii juuri sinun tarpeisiin.

HUOM! Toistaiseksi kaikki opastetut retket peruttu!

Toni Randén
Toni RandénÄäni -ja videotuottaja
Mika & Satu
Mika & SatuLuontokuvaaja x 2
Meitä vetää purolle lähiluonnon monimuotoisuus ja uhanalainen taimen sekä Longinojan ympärille muodostunut yhteisöllisyys. Lisäksi puroluonto tarjoaa loistavat puitteet irtautua hetkeksi arjen kiireestä. Läheinen etäisyys korostaa lähiluonnon merkitystä. Kaikista hienointa on, että näkee talkoissa taimenten eteen tehdyn työn tuottavan tuloksia ja voi todeta; Minä olen kantanut tuohonkin soraa ja kiviä!
Janne Passi
Janne PassiWebwelho
Seurasin sivusta melkein 20 vuotta virtavesien hoitoa (kiitos Virhon)… Purojen kunnostus vei 2 vuotta sitten täysin mukanaan (kiitos sattuman ja Henrik Kettusen). Asun Helsingin keskustassa Haaganpuron kupeessa, joka on lähellä sydäntäni. Olen täysillä mukana tämän lisäksi kaikissa hankkeissa urbaaniluonnon puolesta. Työskentele palvelumuotoilutoimisto Passi & Ripatissa – kenties tältä alalta on tuotavissa ripaus myös luonnon puolesta tekemiseen.
Maaret Ahlsved
Maaret AhlsvedLuontokuvaaja
Longinojaan ei koskaan kyllästy – vuosia puronvartta kuljettuani löydän vieläkin jokaisella kävelyretkellä jotain uutta: linnun, nisäkkään, kalan tai kasvikunnan edustajan.
Kai Kippola
Kai KippolaLuonnosta nautiskelija
Asunut 13 v Savelassa, aivan Longinojan lähistöllä, nykyään oma koti on Malmin lentokentän alueella, lähempänä puron alkulähteitä. Taimenten nousu puroon teki aikanaan lähtemättömän vaikutuksen, sai muutama vuosi sitten osallistumaan puron kunnostustalkoisiin. Aiemmin osallistunut Savelan kaupunginosa-aktiivina alueen kehittämistyöryhmiin ja siivoustalkoisiin. Tykkään liikkua luonnossa ja havainnoida ympäristöä. Vieraillut ja retkeillyt yli 30 Suomen kansallispuistossa.
Mikko Joensivu
Mikko JoensivuLuontokuvaaja
On hienoa katsella ja kuvata uhanalaisia taimenia kutusoraikoilla joita itse on ollut tekemässä ja luonto puron ympärillä tarjoaa aina monipuolisesti kuvattavaa.
Miikka Pulliainen
Miikka PulliainenLuontokuvaaja
Olen asunut Vantaanjoen varressa koko ikäni ja nähnyt sen hyvät ja huonot hetket. Nyt on mukava seurata joen uskomatonta nousua Suomenlahden uhanalaisen taimenen kotijoeksi ja Longinoja tarjoaa siihen upeat puitteet. Alueella ulkoilu onnistuu myös pienten lasten kanssa.
Illman Samppa
Illman SamppaNautiskelija
Longinoja saa alkunsa asuinpaikkani vierestä ja pitkään mietin; Voisiko tuossa olla kaloja? Lopulta löysin itseni puron rannalta nuotion äärestä, keskustelemassa purossa asuvista taimenista. Puro vei miehen mukanaan ja pois ei tarvitse kyydistä päästä. I Love Longinoja ❤
Henrik Kettunen
Henrik KettunenTaimenkuiskaaja
Iktyonomi, valokuvaaja ja purokunnostus-asiantuntija. Kaikenlaiset pilottikohteet, kunnostusmenetelmien kehittämisestä kiinnostunut, siinä missä puroluonnosta monipuolisesti. Aikoinaan olin mukana perustamassa Virhoa. Vuonna -94 käynnistin Taimen Takaisin-projektin, sen jälkeen Taimeninstituutin. Ollut opastamassa monissa eri purojen ja taimenkantojen elvytyshankkeissa ympäri maata
Pekka Tuuri
Pekka TuuriVedenalaiskuvaaja
Addiktoitunut suomalaisen vedenalaisen luonnon kuvaaja. Suosikkikala taimen, josta runsaasti kuvia. Pekkaa ja Longinoja-yhteisöä yhdistää sama intohimoinen asenne, jota tarvitaan niin tuloksellisessa suojelutyössä kuin visuaalisessa vedenalaisessa valokuvauksessa.
Ari Laine
Ari LaineLuontokuvaaja
Pitkän linjan Ammattikuvaaja.Intohimoinen kalamies ja Valtamerillä snorklailija.
Kolme vuotta sitten innostuin taimenien kuvaamiseen ja kutusoraikkojen kunnostamiseen Longinojalla,Malmilla.On huikeaa,että keskellä kaupunkia voi bongata uhanalaisia taimenia kutupuuhissaan!
Juha-Pekka Saarelainen
Juha-Pekka SaarelainenHulevesiholisti
Ympäristöinsinööri, virtavesiaktiivi ja kanoottivaeltaja. Virtaavan veden monimuotoiseen kauneuteen lähtemättömästi ihastunut vesiympäristön puolestapuhuja. Vakaumuksena antaa oma ammatillinen osaaminen Longinojan hyväksi ja julistaa vapaiden virtavesien solisevaa ilosanomaa joka niemeen ja notkelmaan. Päivätöissä tutkin, kehitän ja suunnittelen urbaanien hulevesien sekä vesistöjen luonnonmukaisia käsittelyjärjestelmiä lähivirkistysvesien palauttamiseksi arvoiseensa loistoon. Mukana Tikkurilankosken kehittämisessä ja Aito Taimen ry:ssä
Petteri Hautamaa
Petteri HautamaaHarrasteluontokuvaaja
Olen asunut koko ikäni Vantaalla ja sen nimijoen varrella. Tutustuin Vantaan vesistöön ensin pitkän jakson vavan varressa kalamiehen roolissa ja pääsin todistamaan alistetun likaviemärin nousua upeaksi meritaimenjoeksi. Viimeiset viisi vuotta on kulunut kameran takana meritaimenia ja muuta pääkaupunkiseudun luontoa ikuistaen. Luonnon positiivinen voima tarjoaa oivan pakopaikan arkikiireiltä – Longinoja on tästä loistava esimerkki!
Mikä Pöllänen
Mikä Pöllänen
Polvenkorkuisesta alkaen innokas kalastaja ja luonnon tarkkailija. Tutustuin Longinojaan muutama vuosi sitten ja se yksinkertaisesti vei minut mukanaan. Poikkeuksellinen kaupunkiluontoympäristö tarjoaa vuodenajasta riippumatta jatkuvia luontoelämyksiä. Taimenen eteen tehtävä kunnostustyö antaa mahdollisuuden tulevaisuudessakin nauttia tästä kauniista ja uhanalaisesta kalasta. Se motivoi ja koen olevani etuoikeutettu saadessani olla osa tätä puroyhteisöä.
Atte Sakari
Atte SakariLuonnon ystävä
Kiinnostuin taimenpuroista muutama vuosi sitten Korsonojalla Virhon kunnostamalla kutusoraikolla. Kaksi miestä pyysi minua katsomaan ojan soraikkoon. Epäluuloisena katsoin ojaan, jolloin ällistyin näkymästä. Yli kymmenen kalaa kutupuuhissa siinä pienessä purossa. Siitä lähtien olen ojalla käynyt kurkkimassa Taimenten kutuja.

Longinojan löysin viimevuonna. Longinojassa minua vetää puoleensa yhteisöllisyys, puron opettava tarina ja sen mahdollisuudet tuoda tietoutta vaelkuskaloista ja niiden elin- ja lisääntymisympäristön säilyttämisestä/entisöinnistä.

Sami Muhonen
Sami MuhonenLuontoa kunnioittava urheilija
Olen käytännössä koko ikäni ollut Malmilainen ja luonto ollut aina lähellä sydäntäni. Viimeiset kuusi vuotta on tullut poikkeuksellisen paljon vietettyä aikaa lenkkipoluilla lajistani johtuen ja viime vuonna kohtasin vahingossa muutaman mutkan kautta Longinojan tarinan.

Maailmalla reissatessani olen aina ihaillut ihmisten yhteisöllisyyttä ja Longinoja on saanut oman kylän ihmiset yhteisen hyvän äärelle. Puro toimii hyvänä esimerkkinä koko maalle kuinka yhteisöllisyyttä tulisi vaalia.

Marjo Paappanen
Marjo PaappanenOpettaja, Pihlajamäen Ala-aste
Longinoja-oppimateriaalien suunnittelija ja koulun Longinoja-klubin vetäjä
Marko Mård
Marko Mård
Matkusjoen Tetrikosken rannoille Sonkajärvelle syntynyt luontofani. Rannoilla tuli lapsuus vietettyä, ja uittoperattuun virtaan 30 v sitten jo kiviä työnnettyä jalokalan paluun toivossa.
Hauskaa oli huomata että etelästäkin löytyi ”kylähulluja kivenpyörittäjiä” kun Longinojan löysin. Päivät kuluvat monitoria tuijottaen atk-asioita hoitaessa, joten puroilla touhuilu tarjoaa mukavaa vastapainoa sille.
Pyöräily, kalastus, kuvaamisen yrittely, riistakamerat ja musiikki muita intohimoja.
Lennart Petrell
Lennart PetrellKiekkoileva luontokuvaaja
Olen asunut koko ikäni Pohjois-Helsingissä. Vantaanjoen, Keravanjoen sekä Longinojan rannat ovat toimineet nuorempana leikkipaikkoina ja hieman vanhempana virkistäytymisalueina.
Longinojan tiivis yhteisö ja tietysti taimenet vetävät joka syksy minua puron varrelle, jossa saan kamera kädessä ja hymy huulilla jutella mukavia tai sitten rauhassa nauttia urbaanin luonnon ihmeistä.
Joonas Luitparo
Joonas LuitparoLuontoalan opiskelija
Olen aina pitänyt luonnosta, ja luonnossa olemisesta, mutta intohimo kaloihin sekä kalojen suojelemiseen syttyi, kun omalla lähijoella näin kivan kokosen taimenen touhuilemassa. Nykyään oleskelenkin Longinojalla käytännössä joka päivä.
Jenni Kaunonen
Mummini ja pappani on asunut koko iän Pihlajanmäellä ja itsekin viimeiset pari vuotta. Koirani Dio:n kanssa Longinojan rannat ovat tulleet tutuksi. Longinojan kohdalla minua kiehtoo sen yhteisöllisyys ja ihmisten iloinen mieli. On ihanaa pysähtyä katsomaan kaloja ja samalla jutella tuikituntemattomien kanssa.
Dan ÖhmanVideo/valokuvaaja
http://www.laavufilmi.com/
Marianne Valkama
Jarmo NieminenLuontokuvaaja
Kari Toivanen
Juha KakkuriRadiotoimittaja
Jani Korelin
Matti Salonen
Matti SalonenPuroisäntä
Nokipannukahvien keittämisen MESTARI, jos näet hänet Riihenkulman alueen kasvimailla mene rohkeasti juttelemaan.