Juha Salonen
Juha SalonenPuroyliaktiivi
Syntyjään Malmilainen ja sydämeltään aina! Nuorena seilannut Longinojalla styroxlautoilla ja pomppinut heikoilla jäillä. Rakastunut puroon 110% ja tahtotila tehdä purosta Suomen tunnetuin! Vetovastuu Skes ry:n Longinoja -projektissa vuodesta 2001 lähtien. Longinoja.fi sekä Longinoja Facebook -sivujen perustaja.
Matti Salonen
Matti SalonenPuroisäntä
Nokipannukahvien keittämisen MESTARI, jos näet hänet Riihenkulman alueen kasvimailla mene rohkeasti juttelemaan. Saat opastuksen purolla ja parhaimmassa tapauksessa nokipannukahvit.
Mika & Satu
Mika & SatuLuontokuvaaja x 2
Meitä vetää purolle lähiluonnon monimuotoisuus ja uhanalainen taimen sekä Longinojan ympärille muodostunut yhteisöllisyys. Lisäksi puroluonto tarjoaa loistavat puitteet irtautua hetkeksi arjen kiireestä. Läheinen etäisyys korostaa lähiluonnon merkitystä. Kaikista hienointa on, että näkee talkoissa taimenten eteen tehdyn työn tuottavan tuloksia ja voi todeta; Minä olen kantanut tuohonkin soraa ja kiviä!
Janne Passi
Janne PassiWebwelho
Seurasin sivusta melkein 20 vuotta virtavesien hoitoa (kiitos Virhon)… Purojen kunnostus vei 2 vuotta sitten täysin mukanaan (kiitos sattuman ja Henrik Kettusen). Asun Helsingin keskustassa Haaganpuron kupeessa, joka on lähellä sydäntäni. Olen täysillä mukana tämän lisäksi kaikissa hankkeissa urbaaniluonnon puolesta. Työskentele palvelumuotoilutoimisto Passi & Ripatissa – kenties tältä alalta on tuotavissa ripaus myös luonnon puolesta tekemiseen.
Maaret Ahlsved
Maaret AhlsvedLuontokuvaaja
Longinojaan ei koskaan kyllästy – vuosia puronvartta kuljettuani löydän vieläkin jokaisella kävelyretkellä jotain uutta: linnun, nisäkkään, kalan tai kasvikunnan edustajan.
Kai Kippola
Kai KippolaLuonnosta nautiskelija
Asunut 13 v Savelassa, aivan Longinojan lähistöllä, nykyään oma koti on Malmin lentokentän alueella, lähempänä puron alkulähteitä. Taimenten nousu puroon teki aikanaan lähtemättömän vaikutuksen, sai muutama vuosi sitten osallistumaan puron kunnostustalkoisiin. Aiemmin osallistunut Savelan kaupunginosa-aktiivina alueen kehittämistyöryhmiin ja siivoustalkoisiin. Tykkään liikkua luonnossa ja havainnoida ympäristöä. Vieraillut ja retkeillyt yli 30 Suomen kansallispuistossa.
Mikko Joensivu
Mikko JoensivuLuontokuvaaja
On hienoa katsella ja kuvata uhanalaisia taimenia kutusoraikoilla joita itse on ollut tekemässä ja luonto puron ympärillä tarjoaa aina monipuolisesti kuvattavaa.
Miikka Pulliainen
Miikka PulliainenLuontokuvaaja
Olen asunut Vantaanjoen varressa koko ikäni ja nähnyt sen hyvät ja huonot hetket. Nyt on mukava seurata joen uskomatonta nousua Suomenlahden uhanalaisen taimenen kotijoeksi ja Longinoja tarjoaa siihen upeat puitteet. Alueella ulkoilu onnistuu myös pienten lasten kanssa.
Illman Samppa
Illman SamppaNautiskelija
Longinoja saa alkunsa asuinpaikkani vierestä ja pitkään mietin; Voisiko tuossa olla kaloja? Lopulta löysin itseni puron rannalta nuotion äärestä, keskustelemassa purossa asuvista taimenista. Puro vei miehen mukanaan ja pois ei tarvitse kyydistä päästä. I Love Longinoja ❤
Henrik Kettunen
Henrik KettunenPurokonsultti
Iktyonomi, valokuvaaja ja purokunnostus-asiantuntija. Kaikenlaiset pilottikohteet, kunnostusmenetelmien kehittämisestä kiinnostunut, siinä missä puroluonnosta monipuolisesti. Aikoinaan olin mukana perustamassa Virhoa. Vuonna -94 käynnistin Taimen Takaisin-projektin, sen jälkeen Taimeninstituutin. Ollut opastamassa monissa eri purojen ja taimenkantojen elvytyshankkeissa ympäri maata
Pekka Tuuri
Pekka TuuriVedenalaiskuvaaja
Addiktoitunut suomalaisen vedenalaisen luonnon kuvaaja. Suosikkikala taimen, josta runsaasti kuvia. Pekkaa ja Longinoja-yhteisöä yhdistää sama intohimoinen asenne, jota tarvitaan niin tuloksellisessa suojelutyössä kuin visuaalisessa vedenalaisessa valokuvauksessa.
Jani Hannuksela
Jani HannukselaLuontokuvaaja
Jarmo NieminenLuontokuvaaja
Juha KakkuriRadiotoimittaja
Toni RandénÄänituottaja
Dan ÖhmanVideo/valokuvaaja
http://www.laavufilmi.com/