Longinojalle saapuminen on helppoa eikä puroluonnosta  nauttiminen maksa mitään. Puron eri alueiden läheisyydessä on useita bussipysäkkejä sekä Pukinmäen, Malmin ja Tapanilan juna-asemat.  Hyvä saavutettavuus julkisella liikenteellä on taloudellista esteettömyyttä. Lue lisää Longinoja esteettömyydestä.

Artikkelin tarkoitus on kertoa, kuinka helposti Longinojan on saavutettavissa julkisen liikenteen kulkuneuvoja käyttäen tai muilla kulkutavoilla.

Malmi – julkisen liikenteen solmukohta

Tulevan luontopolun toiseen lähtöpisteeseen pääsee poikittaislinjalla 561. Linjan päätepysäkit ovat Itäkeskuskuksessa ja Helsingin Vantaan lentokentällä. Myös Hakunilan suunnasta pääsee yhdellä bussilinjalla purolle. Hakunilasta lähtevällä linjalla nro 553, kulkee reitti  Vaaralan, Malmin ja Maunulan kautta aina Leppävaaraan asti.

Saapua voi myös junalla, käveltävää asemalta jää vain muutama satametriä. Malmi on liityntälinjojen solmukohta jonne pääsee radanvarren asuinalueilta usealla bussilla. Jopa legendaarinen Nakki-linja 69, joka lähtee nykyisin Jakomäestä ja kulkee radan suuntaisesti aina Kamppiin asti.

Jokerilinjalla 550 purolle

Helsingin Itäkeskuksesta lähtevä ja Viikin kautta kulkeva Jokerilinja 550 kulkee halki Helsingin päätyen Espoon Keilaniemeen. Lähimmältä pysäkiltä Pihlajistosta on purolle kävelymatkaa vain reilut puolikilometriä. Samaan pisteeseen pääsee myös Rautatientorilta lähtevällä bussilinjalla nro 71, jonka toinen lähtöpiste on Malmin asemalla Ala-Malmin torin puolella.

Arvioituja saavetettavuusaikoja

Lähtöpaikka Julkisilla kp. Julkisilla ra. Autolla kp. Omalla autolla ra.
Rautatientori noin 34 min noin 33 min noin 26 min noin 28 min
Itäkeskus noin 25 min noin 25 min noin 15 min noin 16 min
Helsingin Vantaan lentokenttä noin 35 min noin 35 min noin 16 min noin 26 min
Tikkurila noin 24 min noin 25 min noin 24 min noin 24 min
Hakunila noin 45 min noin 45 min noin 20 min noin 20 min
Leppävaara noin 45 min noin 45 min noin 23 min noin 23 min

Lähde: Helsingin kaupungin karttapalvelun (kartta.hel.fi) saavutettavuustieto. Tiedot ovat arvioita, mikä on tietyn karttaruudun saavutetttavuudesta julkisilla, omalla autolla tai kävellen. Tarkkailtavaksi karttaruuduiksi olen valinnut tulevan luontopolun alkupisteen Ala-Malmilta.

Reittiopas.fi – julkisilla kulkijan paras kaveri

Reittiopas.fi -palvelu on ilmainen verkossa toimiva sivusto jonka avulla voit katsoa ohjeet paikasta A paikkaan B. Voit valita palvelun asetuksista millä kulkutavalla olet liikenteessä; kävellen, pyörällä, julkisilla vai omalla autolla. Reittivaihtoehdot muodostuvat tämän valinnan mukaan ja näet kaiken tarvittavan perille pääsemiseen.

Longinojalle kulkee kevyenliikenteenväyliä ja hyviä pyöräteitä Helsingistä ja Vantaalta. Upean pyöräretken voi aloittaa Vantaanjoelta, kulkea siitä puron varttapitkin Helsinki Malmin lentokentän ympäri kulkevalle reitistölle ja palata Fallkullan puolelta takaisin Vantaanjoelle. Tälle noin 20 km lenkin varrelle jää vain muutama autotien ylitys, itse luontopolku on kuljettavissa täysin ilman autoteiden ylityksiä.

Alla olevissa napeissa on valmiiksi määriteltynä luontopolun molemmat alku/päätepisteet Savelassa ja Ala-Malmilla. Lisäksi yhden napin takaa avautuu pääkaupunkiseudun pyöräilykartta. Karttaan voit määrittää lähtöosoitteen sekä määränpään osoitteen.

Klikkaa linkkiä ja löydä tiesi Longinojalle

Luontopolun Savelan aloituspiste
Pääkaupunkiseudun pyöräilykartta
Luontopolun Ala-Malmin aloituspiste
Google maps

Tervetuloa purolle! Saavutettavuus on jokaisella kulkutavalla huikea eikä matka-ajat nouse hurjiksi. Suosittelen tutustumaan myös Vantaanjokeen Longinojan lisäksi. Upeat pyöräilyreitit kulkettavat sinut jokivartta ylävirtaan ja voit nauttia vaikka kahvit Haltialassa. Matkaa voi jatkaa keskuspuiston kautta Haaganpurolle ja siitä merenrannalle kulkeville väylille joita pitkin pääset minne haluat.

Mitä ajatuksia tai tunteita artikkeli herätti sinussa? Kommentoi juttua alla olevaan kommentti -kenttään ja kerro mielipiteesi aiheesta.

Juha Salonen, Puroaktiivi