Uhanalainen taimen nousee syksyisin kutemaan Longinojaan. Kävelyllä kerrotaan puron kunnostustöistä ja uhanalaisen taimenen elämästä. Samalla bongataan taskulamppujen avulla taimenia purosta. Oppaana Longinoja puroyliaktiivi Juha Salonen. Longinojan puroaktiivit yhdessä Helsingin kaupunkiympäristön kanssa järjestevät tänä syksynä kaksi opastettua kuduntarkkailuretkeä.

Retkien ajankohdat

  • Helsingin kaupungin puistokävely 5.11.2019 klo 18.00. Lähtöpaikka Ala-Malmilla Haaga-Helian parkkipaikka. Katso karttasijainti.

Retkien lähtöpaikkana toimii Haaga-Helian parkkipaikka, osoitteesta Latokartanontie 12.

Paikalle pääsee myös julkisilla tulemalla junalla Malmin tai Pukinmäen juna-asemalle tai busseilla. Katso tästä tarkemmat saapumisohjeet.

Puroaktiivit tarjoavat kaikille yhteiset iltatulet – tule ja koe!

Longinojan puroaktiivit tarjoavat taimenten kuduntarkkailijoille ja ulkoilijoille mahdollisuuden tulla lokakuussa iltakahville nuotion ääreen. Iltatulet sytytetään sään salliessa klo 18.00 ja tulet roihuavat klo 20.00 asti.

Paikalla puroisäntä Matti Salonen ja mahdollisesti muita puroaktiiveja. Tulet ovat retkeilijöiden käytössä esim. grillausta varten, kahvit tarjoavat puroaktiivit ja polttopuut sekä tulipaikan Ripako Oy.

Iltatulien syttymisestä ilmoitetaan Longinojan Facebook-sivuilla. Ota sivu tästä seurantaan.

LUE LISÄÄ

Katso kutuvideoita Longinojalta