Olen jo monena syksynä nauttinut purolla täysin muista hetkistä kuin mitä taimenet tarjoavat. Minulle tärkeimpiä hetkiä on nähdä kuinka uudet ja vanhat purolla vierailevat tulevat nauttimaan kaupunkiluonnosta. Valitettavasti en itse pystynyt olemaan purolla tänä syksynä niin paljon kuin olisin halunnut, mutta silti näitä pieniä hetkiä tuli koettua.

Muistan ikuisesti esimerkiksi sen pienen tytön katseen, kun kutsuin hänet ja hänen seurueensa lämpimälle juomalle iltatulillemme sekä niiden kymmenien ihmisten katseet kun kerroin miten upea puro Longinoja oikeasti on.

Muistan myös ne hetket kun, seisoimme lähellä kehä ykköstä jutellen vanhemman pariskunnan kanssa kertoen kuinka hieno puro heidän lenkkireitilleen osuu.
Enkä unohda niitä hetkiä, kun heitimme nuotiolla läppää muiden ulkoilijoiden ja puroaktiiveiden kanssa tai niitä kiitoksia mitä isäni Matti sai keittämistään nokipannukahveista.

Longinoja on enemmän kuin puro, se on yhteisö.
Me ja te kaikki luotte tämän yhteisön, jokainen kokee puron omalla tavallaan.

Kiitos kaikille tämän syksyn opastetuille kuduntarkkailuretkille ja tapahtumiimme osallistuneille. Teitä oli yhteensä yli 300 osallistujaa kolmella retkellä. Osalla retkistä nähtiin upeita taimenten kututapahtumia ja valitettavasti osalla ei kaloja näkynyt. Vaikka keli oli viileä oli retkellä lämmin tunnelma ja hienoa oli huomata kuinka ihmiset keskustelivat keskenään purosta ja omista kutuhavainnoistaan purolta.

Taimenten kutuaika on melko varmasti ohi, mutta jos kaloja näkyy ilmoitamme siitä Facebook -sivuillamme.
Tulemme myös tekemään purokävelyitä tämän vuoden puolella, koska niitä meiltä niin paljon toivotaan. Laita siis sivumme ja somekanavamme seurantaan niin et jää tapahtumista paitsi.

Puroyliaktiivi Salonen siirtyy nyt ”talviunille” perheen pariin jännittämään miten käy Vuoden vapaaehtoisen valinnan kohdalla. Lue lisää ehdokkuudestamme.

Upea syksy. Nyt on aika hiljalleen jäätyvän puron ja talvehtimaan tulleiden koskikarojen.

Kiitos kaikille näistä ikimuistoisista hetkistä.

– Juha Salonen