Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Elias Teriö Äkäslompolosta ja Pellon, Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien yhteisen Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailuhankkeen projektipäällikkö

Teillä on alkamassa hieno kalastusmatkailu edistävä hanke, mikä on hankkeen tavoite?

Hanke kantaa nimeä Tornion-Muonionjoen kalastusmatkailun kehittäminen. Se on Pellon, Kolarin, Muonion ja Enontekiön kuntien yhteinen hanke, jossa ovat mukana myös Lapin liitto, Euroopan Unionin Aluekehitysrahasto sekä alueella toimivat kalastusmatkailupalveluita tarjoavat yritykset. Hankkeen päätavoite on tuoda alueen kalastusmahdollisuudet kansainvälisesti esille. Kalastusmahdollisuuksia on laidasta laitaan, eli paljon muutakin kuin Lohi joka on vetonaula. Kalojen ja etenkin lohen bongaus on yksi osa-alue muiden mahdollisuuksien joukossa. Alueen kalastusmatkailua kansainvälistetään niin että kestävän kalastuksen periaatteet ovat esillä joka käänteessä. Osatavoitteina on luoda toimiva markkinointi ja myynti kanava kansainvälisille markkinoille sekä rajat ylittävä organisaatio, joka vastaa toiminnasta hankkeen päätyttyä.

Mikä on mielestäsi hankkeen alueen tärkein matkailuvaltti?

Euroopan suurin vapaasti virtaava joki on itsessään jo suuri valtti, mutta näen että alueen laajat kalastusmahdollisuudet ovat se valtti. Alueelta löytyy kalastusmatkailullisesti ajateltuna todella monipuolinen kattaus ja mahdollisuuksia kaiken tasoisille kalastuksesta tai kaloista kiinnostuneille.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

No on selvää että työ on uraauurtavaa ja uskomattoman hienoa. Olette yhdessä tekemällä tehneet suorastaan ihmeen. Mielestäni muu Suomi ei vain voi, vaan sen ehdottomasti pitäisi ottaa projektistanne mallia. Suomen suurin valtti on aina ollut rikas luonto.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Voitte mielestäni taputtaa itseänne olalle ja onnitella toinen toisianne hienosta työstä jota olette tehneet 100 -vuotiaan Suomen ja sen luonnon eteen. Onnittelut myös täältä Lapista!