TV 1 Aamu-tv:n Luonto lähellä -sarja tutustuu Suomenlahden uhanalaiseen taimeneen. Jakso esitetään maanantaina 14.11. TV 1 klo 08.12.
Taimenia kudulla Longinojassa
Kapea Longinoja virtaa peltomaisemien, kerrostalojen ja vilkasliikenteisten teiden välissä Helsingin Malmin ja Savelan kaupunginosissa. Vantaanjokeen laskeva Longinoja on paikoin vain parin metrin levyinen ja pääosin varsin matala. Päällepäin vaatimattomasta Longinojasta on 15 vuoden sitkeällä vapaaehtoistyöllä kehittynyt Vantaanjoen tärkein kutupuro Suomenlahden uhanalaiselle taimenelle.
Haastattelussa on Longinoja-aktivisti Juha Salonen
(Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura)

Tämän Luonto lähellä -jakson voi katsoa myös Yle Areenasta. Avaa Areenan etusivu. Kirjoita ”suurennuslasi” –kohtaan Luonto lähellä. Avaa Luonto lähellä -jakso kyseisen esityspäivän kohdalta. @taimenmies
Katso jakso tästä: http://areena.yle.fi/1-3819129

Kuva: Miikka Pulliainen

Kurkkaa ja tykkää kuvaa Instagramissa ›
Kuvaaja: taimenmies