Illan pimetessä oli hyvä käydä bongaamassa Longinojan purolla kutevia taimenia. Hyvin niitä näkyikin: useita puolimetrisiä vonkaleita pyöri matalassa vedessä. En laskenut kaloja, mutta puroja kunnostaneet kertoivat, että purossa on 350 kalaa 100 metrin matkalla.
Longinoja puroaktiivi Juha Salonen veti luontopolun avajaiskierroksen ja kertoi, kuinka kaikki alkoi. Salonen oli kurkkinut Malmilla viljelypalstojen viereisellä kävelysillalla alas puroon ja yllätyksekseen nähnyt siellä taimenen. Siitä kahden viikon kuluttua hän oli jo järjestänyt ensimmäiset puron kunnostustalkoot. Tänään, 17 vuoden ja tuhansien vapaaehtoistyötuntien jälkeen, vietettiin puron varren luontopolun avajaisia. Upeaa omistautumista ja upeaa työtä!
Vinkki: Kannattaa ottaa kunnon taskulamppu mukaan, kännykän valo ei ihan riitä. Siellä on useampi kävelysilta, joiden vieressä on kutupaikkoja.

longinoja.fi

Kurkkaa ja tykkää kuvaa Instagramissa ›
Kuvaaja: annelivelho