Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura on kunnostanut Helsingissä virtaavaa Longinojaa vuodesta 2001 lähtien, joka taitaa olla samalla pitkäaikaisin purokunnostuskohde Suomessa. Nyt tänä syksynä kunnostuksien lisäksi puron varrelle avataan upea luontopolku, jonka on toteuttanut Helsingin kaupunkiympäristö puroaktiivien aloitteesta. Tutustu tästä luontopolkuun.

Longinojan puroaktiiveista viisi saavat Norfin -kalastusasut Longinoja painatuksilla. Asuilla puroaktiivit haluavat erottua joukosta ja tarjota näin apua kaikille purolla ja luontopolulla liikkuville. Haluamme myös opastaa ihmisiä pysymään kevyenliikenteenväylillä ja näin vähentämään rantojen kulumista, joka aiheuttaa eroosiota puron rantoihin. Luontopolku on suunniteltu niin, että kulku tapahtuu väyliä pitkin. Tämä mahdollistaa myös esim. pyörätuolilla liikkuvalle polun läpikäynnin.

– Haluamme, että meidät puroaktiivit tunnistetaan purolla ja meitä uskalletaan lähestyä, jos on jotain kysyttävää purosta, kunnostuksista tai kaloista. Haluan kiittää Norfinia asujen lahjoituksista sekä kotimaista perheyritys Paitakulmaa asujen painatuksesta, tämä on iso asia meille, kertoo Toni Randén.

Miksi päädyimme Pro Dry 2 asuihin?

Norfin Pro Dry 2 -puku tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon syksyn vaihtuviin keleihin. Asujen Nortex Breathable -kangas pitää lämmön tehokkaasti vaatteen sisällä, hengittäen kuitenkin hien pois.

Syksyisin purolla on eniten vierailijoita. Suuret emotaimenet houkuttavat ihmisiä aamusta iltahämärään kulkemaan purolle, tarkkaillen Suomenlahden uhanalaisten taimenten kutupuuhia.

– Näiden asujen ansiosta voimme olla purolla kelistä välittämättä. Rankka vesi- tai lumisade ei estä kalojen tarkkailua. Luonto on purolla läsnä 365 päivää vuodesta, vaihtuva ja uutta nähtävää on joka päivälle. Palkaksi saamme keskustella ihanien ihmisten kanssa purolla ja Matti Salosen legendaariset pannukahvit, jatkaa Randén.

Asuja myy suomessa esimerkiksi Happy Angler -verkkokauppa.

TUTUSTU PUROAKTIIVEIHIN

Kaikki Longinojan toiminnan tukijat