Reilun kahdenkymmenen oppilaan ja muutaman muutaman opettajan retkikunta Puistolanraitin ala-asteelta matkusti bussilla Malmin juna-aseman lähettyville, missä Longinojan -Puroisäntä Matti Salonen oli heitä vastassa.

Retkiseurua käveli hetken ensimmäiselle pysähdyspaikalle puron ylittävälle sillalle, jossa puroisäntä heitteli jokeen leivänpalasia houkutellaakseen taimenia esiin.

– Silloin näimmekin suureksi iloksemme ensimmäiset taimenet. Oppilaat olivat todella innoissaan näkemistään kaloista. Puroisäntä kertoi myös ojan kunnostuksesta ja
alueesta, kertoo luokanopettaja Milla Olin.

Pysähdyimme muutaman sillan kohdalla ihmettelemään virtaavaa vettä ja tekemään lisää taimenhavaintoja. Oppilaat keräsivät voikukkia ja kukin mitäkin virran vietäväksi
ja lähettivät niitä matkaan sillan toiselta puolelta ja juoksivat toiselle puolelle katsomaan kukkien kulkua virrassa.

Evästauko vietettiin leikkipuiston vieressä eväitä syöden ja grillaten Matin kasvimaapalstalla makkarat. Ulkoilmaruokailu auringonpaisteessa, voiko muuta opettaja luontoretken evästauolta toivoa, jatkaa Olin.

Opettaja ja retkenvetäjät saivat seurata kun osa oppilaista leikki hippaa, osa kiipeili leikkipuiston puolella ja melkein kaikki oppivat tekemään retkellä mukana olleen yhden oppilaan isoäidin avustuksella voikukkaseppeleitä.

– Vaikka kävelimme yhteensä muutaman kilometrin, oli retken pituus varsin sopiva määrä ykkösluokkalaiselle lämpimänä päivänä. Ennen kotiinlähtöä retkikunta täytti vielä juomapullot vesipisteellä ja käveli uupuneina takaisin bussipysäkille. Kiitos Puroisännälle opastuksesta, luokkaimme ja me vetäjät saimme ikimuisen retken lähiluontoon, iloitsee Olin.

 

Haluaisitko sinä opastetun retken Longinojalle? laita viestiä sähköpostilla Longinojan juha.salonen[ät]skes.fi- osoitteeseen ja katsotaan mitä keksitään.

Juha Salonen, Puroaktiivi