Olemme saaneet lukea monesta kanavasti Longinojalla havaitusta mandariinisorsasta. Longinojan puroaktiivien tietoon tämä tuli Instagram -tilin kautta Ville Eerikäiseltä. Harvinainen vieras on houkuttanut purolle kymmeniä lintujentarkkailijoita, luontokuvaajia ja ihmisiä jotka haluavat nähdä tämän kuvankauniin linnun.

Valitettavasti kaikki lintutarkkailijat eivät tarkkaile ja kuvaa lintua kauempaa rannalta. Purolta on valitettavasti kuulunut meidän puroaktiiveiden toimesta, että sorsaa on kuvattu ihan rannasta ja tästä syystä linnusta on tullut todella arka.

Vastaava tapahtui toiselle pääkaupunkiseudulla vierailleelle harvinaisuudelle, eli kuningaskalastajalle. Purolla kuulemma mentiin ihan linnun viereen ja tästä oli oikein toimineet lintutarkkailijat huomauttaneet. Kuten arvata saattaa, oli ärräpäät vastaus, jonka huomauttaneet saivat.

Esitän toiveen kaikille, jotka lukevat tämän ja haluavat nähdä Longinojan kuuluistan mandariinisorsan. 
Annetaan sorsan päättää koska suostuu kuvattavaksi, ei mennä rantaan pomppimaan vaan seurataan lintua kauempaa.  

Älä turhaan häiritse lintuja
Vältä pelottamasta tai häiritsemästä lintuja niitä tarkkaillessasi tai muuten luonnossa kulkiessasi. Lintulajien ja -yksilöiden herkkyys ihmisen häirinnälle vaihtelee. Kiikari ja kaukoputki mahdollistavat yleensä arkojenkin lintujen tarkkailemisen riittävän etäältä ilman, että linnut häiriintyvät.”
Lähde: BirdLife Suomi: Havainnoi huomaavaisesti

Me haluamme ihmisiä purolle nauttimaan kaupunkiluonnosta, mutta tämä nauttiminen on kaikkien osalta tehtävä luonnon ehdoin!

Valitse kartan vasemman reunan valikosta taso: Luontohavainnot ja sieltä löydät mandariinisorsan sijainnin purolla.

Mitä ajatuksia tai tunteita artikkeli herätti sinussa? Kommentoi juttua alla olevaan kommentti -kenttään ja kerro mielipiteesi aiheesta.

Juha Salonen, Puroaktiivi

Kuva: Miikka Pulliainen