Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Timo Hyvönen, Malmin lentoaseman ystävät ry:n puheenjohtaja. Tulen Tapanilasta jossa olen toiminut myös aktiivisesti mm. kyläyhdistyksessä, urheiluseura Erässä ja ala-asteen johtokunnassa. Syntyisin olen korpi-Kainuusta Kuhmosta, ja opiskelujen jälkeen päädyin Tapanilaan reilut 20 vuotta sitten.

Tuntuuko sinusta koskaan, että hakkaat päätä seinään Malmin lentokentän puolesta kuten patojen alapuolella olevat jalokalat?

Välillä aina törmätään umpikujaan mutta nousuportaita löytyy. Epäselvää on edelleen, kuka on se Kaupunki joka haluaa kentälle asuntoja. Kaupunki on jokin muu kuin Helsingin asukkaat.

Onko nyt käsissä Suomen mittakaavassa historiallinen tapaus ja mitä voimme oppia tästä mottitaisteilusta?

Euroopan tasollakin tunnustettuja kansallismonumentteja on Suomessa harvoin haluttu tuhota näin vahvalla, pienen puoluekärjen poliittisella paineella työntämällä kansalaisten mielipide toistuvasti syrjään. Edustuksellinen demokratia on tässä asiassa hankala ryhmäkurin takia. Oppeja on useita – äänestä oikein, ole aktiivinen ajoissa, älä luovuta niin kauan kuin vaikutuskanavia löytyy. Malmi-asiassa käyttäjillä ja yrittäjillä ei ole virallista valtiollisen tai kunnallisen tason edunvalvojaa, joten etuja on valvottava itse. Valtion yllättävä ja valmistelematon vetäytyminen Malmilta paljasti tämän – Finavia ei ajanutkaan lainmukaista tehtäväänsä ilmailun edellytysten takaamiseksi.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Longinoja on hyvä esimerkki nimenomaan ajoissa tehdystä ja aktiivisesta työstä. Ilman tätä työtä Tullivuoren rakennustyömaa olisi varmasti tuhonnut puron tai työntänyt sen putkeen. Muulle Suomelle terveisiä – tarvitaan aina liekinkantajia että palo asiaan pysyy ja leviää. Ihmeet ovat mahdollisia – en olisi ikinä uskonut, että tällaisessa purosessa voi olla metrisiä taimenmonstereita!

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Tulkaa käymään Longinojan alkulähteillä Malmin lentokentän reunalla. Tulkaa kentällekin katsomaan, millainen kasvi-, eläin- ja lentäjäkunta siellä on. Kun kuppila aukeaa, pääsee koko RKY-merkityn kulttuuriympäristön näkemään taas yläkerrasta. Uutisia löytyy aina www.malmiairport.fi ja lentoaktiivisuutta voi seurata www.lentoon.net/efhf

Aiheeseen liittyviä artikkeleja

Malmin lentokentän rakentaminen uhka vai mahdollisuus Longinojalle?

Tullivuorentien alueen kehittäminen Longinojan näkökulmasta

Suunnitelmaselostus: Malmin lentokenttäalueen vesihuolto, hulevedet ja yleistasaus

Mitä ajatuksia tai tunteita artikkeli herätti sinussa? Kommentoi juttua alla olevaan kommentti -kenttään ja kerro mielipiteesi aiheesta.

Juha Salonen, Puroaktiivi