Kuka olet ja mistä tulet?

Antti Salo ja asun Nummelassa

Kalastat paljon veljesi Mikon kanssa, onko teillä jatkuvasti kisat päällä retkillänne?

Aika vähän tulee kilpailtua veneessä, ennemminkin yritettään yhdessä miettiä millä kumpikin kalastaa, jotta tulis kokeiltua päivän aikana erilaista kaloille. Ei sen niin väliä kumpi kalat lopulta saa.

Mikä on paras vinkkisi suurhaukea tavoitteleville kalastajille?

Isoja haukia kasvaa joka puolella Suomea. Lähes kaikenlaisissa vesistötyypeissä. Tärkeintä on että jaksaa uskoa, että niitä on vesistössä jossa kalastaa, eikä luovuta jos niitä ei heti ala tulemaan. Helpoin tapa saada haukea ei yleensä ole helpoin tapa saada suurhaukia. Tärkeintä on oppia ymmärtämään missä ne isot eri vuodenaikoina liikkuu. Kalastaa maltilla ja uskoa omaan tekemiseen. Selvittää niiden liikkeitä huolella, eikä lannistua vaikka aina ei kaloja löytyisikään. Sitten kun jostain onnistuu saamaan ison hauen niin kannatttaa miettiä miksi se oli sielä ja onko niitä enemmän ja selvittää tuleeko ne seuraavana vuonna samaan paikkaan. Jatkaa myös enakkoluulottomasti uusien paikkojen etsimistä. Aloittelevan kannattaa asettaa omat tavoitteet saaliista, eikä verrata niitä ”Some kalastajien” onnistumisiin.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Longinoja on kyllä nimensä mukaan melkeimpä oja. Voin vaan kuvitella millainen asunalueiden läpi virtaava jätteitä täynnä oleva kuraoja se on ehkä ollut ennen, kuin sitä on alettu kunnostamaan. Mielestäni on uskomatonta, että siitä on saatu kunnostettua uhanalaisille meritaimenille niin hyvä kutupaikka. Työtä on varmasti tehty paljon, mutta se on melkoinen näyttö siitä, että työ on kannattanut. Kuinka paljon Suomesta löytyisikään vastaavia tai lähtökohtaisesti parempiakin lisääntymispaikkoja, joihin saisi pienemmälläkin vaivalla kulkuväylät auki ja kutusoraikoita.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Kannattaa käydä paikan päällä katsomassa, jos ei ole vielä käynyt. Poikani (5v) kanssa olimme aikaisemmin vain netistä katselleet videoita ja kuvia kutevista taimenista, niin päätimme käydä paikan päällä katsomassa nähdäänkö niitä. Yllätyimme kuinka pienellä vaivalla onnistuimme näkemään niitä! Longinoja on hyvä paikka käydä vaikka lasten kanssa bongaamassa taimenia.