Lähde tutustumaan Longinojaan opastettujen taimenten kuduntarkkailuretkien kautta. Retket ovat virallisia Helsingin kaupungin puistokävelyitä, joilla oppaana toimii SKES ry:n Longinoja -projektin vetäjä Juha Salonen. Longinojan kuduntarkkailuretket järjestään tiistaina 24.10 ja keskiviikkona 1.11.2017 klo 17.30. Lisäksi 30.10. maanantaina järjestetään Pihlajamäkiseuran retki. Pihlajamäkiseuran retki lähtee Savelan Koirapuistonkoskelta.

Longinoja on yksi Suomen tunnetuimmista, ellei tunnetuin taimenten kuduntarkkailupaikka. Lokakuun loppupuolella suuret emotaimenet nousevat Vantaanjoen kautta puroon kutemaan ja tätä uskomatonta luontonäytelmää lähdemme katsomaan. Retkellä kuljemme kevyenliikenteen väyliä pitkin, joissa esteettömyys on otettu huomioon. Lue esteettömyydestä lisää.

Retkelle voi osallistua kuka vaan ja osallistuminen on ilmaista.

Puistokävelyiden ajankohta ja lähtöpaikka

Longinojan kuduntarkkailuretket järjestään tiistain 24.10 ja keskiviikkona 1.11.2017 klo 17.30. Retken kesto noin kaksi tuntia. Lähtöpaikkana toimii Haaga-Helian parkkipaikka osoitteessa Latokartanontie 12.

Paikalle pääsee erinomaisesti julkisilla kulkuneuvoilla sekä omalla autolla. Retki päättyy Savelaan, josta myös hyvät kulkuyhteydet.

Syksyt eivät ole samanlaisia ja kalojen aivoituksia emme tiedä, joten voi käydä myös niin ettei kaloja näy. Mukaan retkelle kannattaa varata lämmintä vaatetta ja juotavaa sekä taskulamppu.

Retkellä saatte itsellenne valmiudet löytää purosta kutevia kaloja ja näette millaista jälkeä talkookunnostuksilla on saatu kymmenien vuosien aikana aikaiseksi. Taimenten kuduntarkkailuun voi valmistautua lukemalla sivuilta löytyvät perusohjeet ja vinkit. Lue ohjeet tästä.

Tervetuloa!

Halutessasi kartasta tietoja pois tai lisää: Paina kartan vasemmassa ylänurkassa näkyvää valikkoa.
Retken lähtökohta löytyy valikosta: Parkkipaikat ja bussipysäkit / Puistokävelyiden tapaamispiste

Tunnelmia vuoden 2016 taimenen kuduntarkkailuretkeltä

ILMOIUTTAUDU FB-TAPAHTUMAAN

Kuva: Miikka Pulliainen