Tiesitkö, että pelkästään pääkaupunkiseudulla järjestetään vuoden aikana kymmeniä purotalkoita?
Talkoiden järjestäjinä toimivat mm. Suomalaisen kalastuksen matkailun edistämisseura SKES ry, Virtavesien hoitoyhdistys sekä alueellisia ympäristöyhdistyksiä. Talkoolaisien käytössä on rajallinen talkoovälineistö ja päällekkäisten talkoiden pitäminen on ollut lähes mahdoton tehtävä.

Longinojan talkoiden lähestyessä oli aika tehdä SKES ry:n talkoovälineinventaario. Varastoista löytyi 8 lapiota, viidet kottikärryt, muutamia rautakankia sekä kymmenittäin laastiämpäreitä.

Näillä välineillä pärjäisi helposti pienemmissä talkoissa, mutta Longinojan talkoiden tarpeisiin pitäisi saada järjestettyä lisää ainakin lapioita.

Lähestyimme sähköpostilla Gardenan myyntipäällikköä Sammy Oleniusta ja hän näytti vihreää valoa toimintamme tukemiselle.

Haluamme olla mukana tukemassa hienoa ja pitkäjänteistä SKES ry:n talkootyötä laatu työvälinein. Gardenan lahjoittamat lapiot kestävät talkoolaisten käsittelyssä suurempienkin kivien siirtelyn puroon kalojen iloksi, ja annamme niille lisäksi 25 vuoden takuun, kertoo Gardena myyntipäällikkö Sammy Olenius.

Vapaaehtoisten toteuttama kunnostyö ojien muutttamisesta soliseviksi puroiksi on meille skessiläisille sydämen asia. Haluamme auttaa talkooporukoita lainaamalla heille hankkimiamme välineitä, Jukka Halonen puheenjohtaja SKES ry

Talkoilla tehtävien purokunnostuksien määrä on räjähdysmäisesti kasvanut ja pelkästään pääkaupunkiseudulla lähes jokaisella Helsingin, Vantaan ja Espoon purolla parannetaan taimenten elinoloja. Nyt nämä lahjoitetut talkoovälineet ovat kaikkien purotalkoiden käytettävissä ja ovat lainattavissa SKES ry:n kautta.

Lupaan henkilökohtaisesti, että nämä lahjoitetut talkoovälineet tulevat kovaan ja pitkäaikaiseen käyttöön!

Juha Salonen, Puroaktiivi
TUTUSTU GARDENA -tuotteisiin