Johan on tullut minulle tutuksi Helsingin Kalamaraton -kilpailun kautta.  Hän on myös yksi kolmesta Outomaa Malmi -projektin jäsenistä.

Kuka olet, ja mistä tulet?

Olen Johan Eichhorn, ohjaaja, valokuvaaja ja kalastaja. Olen kotoisin Saksasta, mutta olen asunut Suomessa jo melkein 20 vuotta.

Olet aktiivinen kalastaja, millainen kalapaikka Helsinki on ja voisiko sitä kehittää paremmaksi?

Ajattelin monta vuotta, että Helsinki ei ole hyvä kalapaikka, koska se on liian “kaupunkimainen”. Vasta Kalamaraton -kalastuskilpailun kautta opin, että Helsinki on mielenkiintoinen ja monipuolinen kalapaikka. Vesien saastuttaminen ja laiton kalastus ovat kuitenkin isoja ongelmia myös Helsingissä.

Näyttäytyykö Malmi objektiivin etsimen kautta katsottua erinlaiselta?

Aina kun valokuvaan, ympäristö vaikuttaa erilaiselta, koska tarkkailen ympäristöä ja etsin kuvakohteita. Muokkaan myös ympäriston rajauksen, valoituksen ym. kautta. Sama pätee myös valokuvaukseen Malmilla. Tarkkailen ympäristöä ja yritän löytää Malmista jotain mitä en ole ajemmin huomannut.

En ollut kovin toiveikas kun alussa otin yhteyttä paikallisiin yrityksiin, mutta yllätyin tosi posiitivisesti. Malmin yritykset olivat kiinnostunut Outomaa hankeesta, heidän kanssa oli helppoa keskustella ja monet yrityikset lähtivät myös tukemaan meidän hanketta. Iso kiitos siitä.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Longingoja on malliesimerkki siitä, mitä pitkäaikainen ja sitkeällä työnteolla voidaan saada aikaiseksi. Kävin viime syksyllä bongaamassa meritaimenia Longinojalla ja oli hieno kokemus nähdä isoja kaloja taskulampun valossa. Longinojasta on tullut tärkeä luontokohde Helsingissä. Sen lisäksi on hieno, että Longinoja on saanut paljon medianäkyvyyttä, mikä voi innostuttaa muita ihmisiä kunnostamaan Etelä-Suomen puroja.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Käykää paljon purolla ja osallistukaa talkoisiin.

 

 

 

 

KOTISIVUT
TUTUSTU outomaa malmiin