Miikka Pulliainen on yksi Longinojan puroaktiiveista joihin on ollut ilo tutustua puron rannalla. Hänen kuviaan saamme ihailla läpi vuoden, mutta erityisesti hänet tunnetaan upeista taimenten hyppy -ja kutukuvista Vantaanjoen vesistöalueelta.

Kuka olet ja mistä tulet?

Miikka Pulliainen, nykyään Vihdin Nummelasta

Mitä olet oppinut jalokaloista kuvausretkilläsi Vantaanjoella?

Ihan kauheasti ei uutta tietoa jalokaloista ole puron varressa tullut, mutta onhan se ihan eri asia nähdä livenä isoja jalokaloja nahistelemassa kutualueilla.

Mikä on ikimuistoisin hetkesi kuvausretkilläsi? – Ehdottomasti ykköseksi nousee Lohen kudun seuranta Vantaanjoella vuonna 2016. Oli uskomatonta seurata kun lähes kymmenen lohta, isoimmat yli 10kg pyörivät matalassa vedessä pienehköllä alueella. Toivottavasti tätä nähdään vielä lisää.

Mitkä ovat vinkkisi kalojen kuvauksesta kiinnostuneille?

Kalojen kuvaus ei vaadi tuhansien eurojen laitteita, itsekin tykkään käyttää välillä pienempiä ja laajempia linssejä. Ihan kännykkäkameralla voi siis lähteä kaloja ikuistamaan. Muistaa täytyy kuitenkin, että kalat ovat arkoja varsinkin päivänvalossa. Hyvä valo ja illan pimeät tunnit antaa paremmat mahdollisuudet löytää kalat.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Longinojalla tehty duuni ihan huikea esimerkki siitä, miten kova työ palkitaan. Olisi hienoa jos muuallakin Suomessa olisi yhtä julkisia kunnostuskohteita. Longinojan tapauksessa on huomattu, että julkisuus ei missään nimessä ole huono asia, päinvastoin.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Purolla nähdään!

 

TUTUSTU Miikan valokuviin

Kuva Miikasta: Petteri Hautamaa