Anni Yli-Lonttinen heitti työpaikkansa virranmukana menemään ja hyppäsi kohti tuntematonta. Vuodesta 2014 yrittäjänä toiminut Anni vetää maksullisia perhokalastuskursseja netin välityksellä ja asiakkaan halutessa myös kalastusretket onnistuvat. Rohkea nainen!

Kuka olet ja mistä tulet?

Terveisiä Kainuun vesiltä! Olen Anni Yli-Lonttinen, perhokalastusintoilija ja yrittäjä Kajaanista.

Perhokalastus on minulle tänään ihan muuta kuin se lapsuudenharrastus, jonka myötä pääsi luontoon muutamia kertoja kesässä. Se on nykyisin päivätyöni ja vlogiseikkailujeni yläotsikko. Pidän siis Kajanaclub.com perhokalastus-vlogia, kirjoitan juttuja kalastuslehtiin Suomessa ja ulkomailla sekä innostan uusia ulkoiluihmisiä kokeilemaan perhokalastusta Fly School with Anni –nettikurssilla.

Vaikka perhokalastus on päätyöni, en ole kalastus- tai eräopas. 3 vuotta sitten perustin yrityksen, jossa halusin yhdistää ylimmät mielenkiinnonkohteeni, eli nettimaailman ja perhokalastuksen. Ja tietty halusin enemmän mahdollisuuksia päästä kalalle.

Pidät videoblogia nimeltä kajanaclub.com. Minkä vastaanoton blogisi on saanut ja mitä se on tuonut mukanaan?

Olen pitänyt videoblogia nyt noin vuoden, ja kirjoitettua blogia pidempään. Youtube-videot ovat olleet tehokas markkinointikeino yritykselleni ja samalla saan jakaa perhokalastuksen ilosanomaa.

Mistä idea blogiin ja miksi päädyit tuottamaan sisällön englanniksi?

Halusin testata hullua bisnes-ideaani, jossa yhdistyy nettimaailma, retkeily ja perhokalastus. Siten päädyin alunperin pitämään blogia. Netissä on verrattain helppo testata liiketoimintakonsepteja kevyin aloituskustannuksin. Voit tavoittaa kalastusmielisen netinkäyttäjän yhtä helposti Lontoosta tai Longinojalta! Minua kiehtoo se mahdollisuus, että vaikka asumme täällä Suomessa, ja eritoten Kainuussa, maailman viimeisessä nurkassa, netin myötä on mahdollisuus rakentaa kansainvälisiä verkostoja.

Aluksi oli melkoinen haaste uskaltaa tehdä videoita englanniksi. Mutta päätin jo alusta saakka, että KajanaClub.com tarjoaa perhokalastusoppia ja intoa kansainväliselle perhokalastajalle.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

On hienoa, että meillä on tällaisia esimerkkejä purokunnostuksista, joissa taimen on saatu taas luontaisesti lisääntymään vanhoille kutupaikoille.

Longinojalla on myös koottu hyvin kunnostustyön vaiheita ja tuloksia nettiin, jolloin viestiä on helpompi viedä muualle Suomeen. Näistä on hyvä ottaa mallia ja intoa vesienkunnostuksiin muualla.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Poissa silmistä, on poissa mielestä. – Kalat ovat monelle kylmiä, limaisia ja ennen kaikkea näkymättömissä veden alla. Joten uhanalaisten vaelluskalojen ahdinko ja elinedellytyksen eivät ole ehkä samalla tavoin tiedossa kuin pörröisempien lajien.

Siksi on tärkeää, että kutuvesien kunnostuksista ja kalojen lisääntymisedellytyksistä puhutaan ja muistutellaan tällaisissa blogeissa ja somessa. Pidetään siis keskustelua yllä hyvässä hengessä.

TUTUSTU kajana clubiin