Tuomas Hutri on tullut tutuksi työkaverina. Olen saanut vierestä seurata, kuinka hän on nostanut Hong Kong Challenge -kalastuskilpailun yhdeksi syksyn puhutuimmaksi tapahtumaksi kalastusta harrastavien keskuudessa.

Kuka olet ja mistä tulet?

Tuomas Hutri, 34v, alunperin Helsingistä, viimeiset kuusitoistavuotta asunut Lohjalla. Pitkänlinjan kilpakalastaja ja oikeastaan työ ja vapaa-aika pyörii hyvin pitkälti kalastusvälineiden ja kalastuksen ympärillä. Omassa kalastuksessa hauen heittokalastus keväisin ja syksyisin, kilpavetouistelu sekä jigikalastus ovat tärkeimmät. Kalastustunteja kertyy vuodessa satoja.

Hong Kong Challenge on muutamassa vuodessa kasvanut syksyn suosikki kalastuskilpailuksi. Mistä suosio johtuu?

Jokaisena neljänä vuotena on osallistujamääriin tullut kasvua ja nyt maksimimäärä veneitä (150kpl) myytiin loppuun 1,5 päivässä! Vauhti hieman yllätti järjestäjätkin, mutta se on vain positiivinen ongelma. Yli 150 venettä emme viitsi kisaan ottaa mukaan, jotta Lohjan Aurlahden ranta ei käy liian ahtaaksi ja kaikki mahtuvat veneiden kanssa järkevästi parkkiin. Tulijoita olisi kyllä ollut selvästi enemmänkin. Jotain on siis oikein tehty, kun tapahtumasta on kasvanut Suomen selvästi suurin ja puhutuin omassa kategoriassaan vain muutamassa vuodessa. Toki meidän taustajoukkomme (Lohjan Kalaseura ry ja Kuhanvetasen.com tiimi) on erittäin kokenut kilpailujen järjestämisessä ja näkemystä löytyy useammalta vuosikymmeneltä, aina suuria SM-kilpailuja myöden. Uskon, että huiman suosion syy on se, että kilpailu on kaikille harrastajille helposti lähestyttävä, kilpailupaikka sopivan lähellä riittävän monia sekä luonnollisesti myös huippupalkinnot kiinnostavat aina.

Kilpailu myytiin loppuun hetkessä. Pääseekö kilpailua seuraamaan verkon välityksellä?

Olemme tekemässä yhteistyössä Kalastajan Kanavan ja Normarkin kanssa Suomessa ennen näkemättömän koko päivän kestävän live-lähetyksen kisapäivältä. Tästä tiedotetaan lisää kisan sekä Kalastajan Kanavan Facebook-sivuilla, kun paketti on saatu valmiiksi. Lisäksi tuloksia voi seurata livenä kisan Facebook-sivuilta löytyvän linkin kautta. Toki paikan päälle aamupäivästä ja iltapäivällä voi tulla jos kalastusveneet ja muu kilpailuun liittyvä kiinnostaa.

Lohjanjärvi tarjoaa upeat puitteet kilpailulle. Voisiko esim Lohjan kaupunki panostaa matkailuun kalastuksen ja veneilyn ympärille?

Kyllä voisi paljon nykyistä enemmän. Toki nyt näyttää siltä, että sielläkin on hieman herätty siihen, että meillä on Etelä-Suomen upein ja suurin järvi aivan kaupungin keskustan tuntumassa. Mutta edelleenkään esim. bensan myyntiä veneilijöille ei ole saatu järjestettyä, mikä on tämän kokoisella järvellä todella harvinaista.

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Ehdottomasti, jos samanlaista duunia tehtäisiin useamman joen ja puron osalta, olisi jalokalojen tilanne Suomessa takuulla astetta parempi. Mutta miksi vastaavia projekteja ei tehdä kaupunkien, kuntien tai valtion taholta?

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Jatkakaa hyvää duunia Longinojan parissa ja kokeilkaa ihmeessä myös mahdollisuuksien mukaan kalastuskilpailuihin osallistumista. Kilpailussa on aina oma erilainen jännityksensä, mitä ei voi muuten kokea kalassa. Tuhannet kalastajat eivät voi olla väärässä.

TUTUSTU Kilpailun Facebook-sivuihin