Longinojan puroaktiivit ovat nähneet purolla vastakuoriutuneita taimenen poikasia kutusoraikoilla. Tämä tarkoittaa sitä, että voimme onnitella kaikki toisiamme onnistuneesta työstä uhanalaisten taimenten eteen tehdystä työstä.

Nollikkaita on havaittu jo Saunankosken sekä Betoniputkien läheisyydessä olevilla soraikoilla. Parhaiten poikasia näkee, kun istuu rauhassa soraikon vieressä ja odottaa niiden esille tulemista piiloistaan. Poikaset ovat kesäkuussa vain 4-5 cm mittaisia.

Taimenten poikasilla alkaa nyt elämänpituinen matka kohti suvunjatkamista. Ensiksi muutama vuosi purossa asumista, jonka jälkeen edessä on päätös; lähteäkö merelle vai ei? Näiden poikasten kutupuuhia pääsemme seuraamaan aikaisimmillaan vuoden 2020-2021 loka-marraskuussa.

Taimen ikäluokka 2017 kiittää kaikki puron eteen töitä tehneitä.

We Love Longinoja!

Merkitkää kalenteriin X sunnuntaille 1.10.2017, tuolloin talkoillaan lisää purolle lisääntymis -ja elinalueita taimenten iloksi. Talkooalue Savelan Koirapuiston kohdalla. Toivottavasti näemme talkoissa!

Juha Salonen, Puroaktiivi

Kuva: Pekka Tuuri, piirustus Seppo Leinonen