Mikä saa nuoren tarttumaan Playstation -ohjaimen sijaan vapaan tai kivääriin? Arttu Kuiri on mukava poikkeus nykynuorissa jolle kalastus ja eräily on elämäntapa sekä josta hän haluaa ammatin itselleen tulevaisuuessa. Arttuun tutustuin Turun Kalamaraton -lajikalastuskilpailussa.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen Arttu Kuiri, asun vakituisesti Keravalla. Opiskelen Paraisila kalastuksenohjaajaksi, sekä kirjoitan kalastus,-sekä metsästysaiheista blogia nimeltään EränkävijänElämää. Olen myös todella kiinnostunut Suomen vaelluskalakannoista sekä niiden tilan kohentamisesta.

Mitä luonto merkitsee sinulle?

Luonto merkitsee minulle rauhaa ja rauhoittumista. Jos arkiset asiat painaa mieltä tai elämässä on muuten huono vaihe, niin luonnossa oma pääni ”nollaantuu”. Toiset ihmiset tarvitsevat päänsä nollaamiseen alkoholia tai muuta vastaavaa,minulle riittää luonto.

Luonto on minulle kaikki kaikessa, metsässä, järven rannalla tai vesillä, voin rauhoittua, kuunnella lintuja, puitten havinaa tuulessa, puron solinaa sun muuta sellaista. Näen kuinka linnut lentävät taivaalla, eilen näin kuinka kaksi metsiemme siimeksessä elävää metsoa lensi pääni yli ja tänään näin ensimmäistä kertaa kolmeen vuoteen maakotkan.

Yllämainitsemani asiat ovat vain murto-osa siitä, minkälaisia elämyksiä luonto minulle tarjoaa. Ihmiset, pysähtykää joskus, ja menkää luontoon. Nauttikaa sitä millaisia elämyksiä luonnolla on teille tarjota!

Opiskelet parhaillaan kalastuksenohjaajaksi, miksi juuri tämä ala?

Opiskelen tätä alaa koska kalastus on aina ollut minulle kaikki kaikessa. Kun kuulin tästä alasta, olin heti sillain että ”tonne mä haluan!” ja siitäpä se sitten lähti. Tykkään neuvoa ihmisiä erinäisissä kalastusmuodoissa sekä niiden tekniikoissa, ja tiedänkin lajista melko paljon joten miksikäs ei?

Mitä mieltä olet Longinojalla tehdystä työstä ja voisiko muu Suomi ottaa siitä mallia?

Longinojalla on tehty todella hienoa duunia, suuri kiitos tästä sekä talkoiden järjestäjille että myöskin talkoolaisille. On hienoa että Suomesta löytyy vielä vaelluskalakannoista kiinnostuneita, jotka ovat niistä oikeasti huolissaan. Suomessa on paljon koskikohteita, jotka vaativat samanlaisia kunnostuksia, sekä panostusta.

Mitkä on terveisesi Longinoja.fi -sivujen lukijoille?

Terveisiksi haluan sanoa, että jakakaa ihmiset tätä sanomaa vaelluskalojen kutupaikkojen vaarantuneisuudesta, vaelluskalat ovat todella tärkeä osa suomalaista vesiekosysteemiä.