Outomaa Malmi on valokuvapainoitteinen yhteisötaidekokonaisuus Helsingin Malmilla jonka tavoitteena on näyttää osallistujille lähialue uusin silmin. Outomaan vetäjät jalkautuivat Ylä-Malmin torille ja kysyivät torilla olleilta; Mikä on sellainen paikka Malmilla, jossa kaikkien pitäisi ehdottomasti käydä?

Tutkimuksessa nousi muutama paikka yli muiden. Ehdottomasti suosituin oli Malmin lentokentän alue, ja monta täppää ilmestyi myös Longinojan varrelle ja sen välittömään läheisyyteen. Malmilaisia selvästi kiinnostaa lähiluonto ja he liikkuvat siellä paljon.

Tässä muutamia kommentteja koskien lentokenttää ja puroa.

”Joenrannoissa on kiva kävellä.”

”Parasta on Longinoja ja sitä ympäröivät pellot.”

”Joenranta on rauhoittumisen paikka.”

”Veisin turistin lentokentälle. Sehän on kulttuurinähtävyys.”

”Lentokenttä on hyvä ulkoilualue.”

”Lentokenttää kiertävä polku on kaunis. Siellä on kiva pyöräillä tai kävellä.”

”Lentokentän ulkoilualueella voi nähdä erikoisia lintuja ja oravia.”

”Lentokentän valot ovat illalla ihanat.”

Mikä on sinun suosikki paikkasi Malmilla?

Lue lisää Outomaa Malmi -hankkeesta